Cafe & Mötesplats

Café & Mötesplats

CAFÈ


Med mycket omtanke och stor entusiasm bakar vi småkakor, pajer och kakor med ekologiska och rättvisemärkta råvaror. Sortimentet är anpassat så att alla ska kunna hitta något som passar oavsett allergi eller matpreferens och vi har alltid flera glutenfria, veganska och laktos-fria alternativ. 


Vi serverar också smörgåsar bakade på vår egna surdeg som hållits levande sedan caféet startade i juli 2019. Påläggen söker vi i när-området och under sommaren odlar vi mycket av det gröna själva.

 

Caféet är en lugn plats omgiven av grönska och vi delar den gärna med fler. I över trettio år har byggnaden bjudit in allmänheten för ett besök i skogen och vi hoppas kunna förvalta den traditionen på ett sätt som tilltalar både lokalbefolkningen och besökare i området. För den som söker annorlunda presenter säljer vi egengjorda delikatesser, present-kort på honungsandelar och bi-produkter i trä, horn och tyg.


MÖTESPLATS


I vår gillestuga, rummet till vänster när ni kommer in, vill vi att det händer saker. Det är vardagsrummet som vi kan förvandla till föreläsningssal, kurslokal eller musikrummet för de intima spelningarna där musiker och publik kommer varandra nära. Hela cafét går att hyra för egna, privata arrangemang och vi kommer på sikt att fylla platsen med olika typer av event. 


Först ut under hösten 2019 är kurser i blandat hantverk där flera av ledarna är stamgäster och supportrar till bygden. Till våren 2020 planerar vi att återuppta musikverksamheten men också fortsätta med hantverket och skapa tillfällen där vi lär av varandra, där gammal och ny kunskap möts. 


Har du förslag, vill ställa ut eget hantverk eller kanske hålla i en kurs? Kontakta oss eller lämna en lapp i vår tipslåda i cafét så ska vi fundera på det!


Med stöd av: 

unsplash