Om oss

Om oss

VÅR FILOSOFI


Det allra viktigaste för oss är hållbarhet och det ska genomsyra all vår verksamhet och våra liv så att vi och världen omkring oss orkar fortsätta länge till. Det betyder att vi i största möjliga mån köper in hållbart och schysst producerade råvaror och produkter, länkar till våra leverantörer hittar du här på hemsidan. Vi tror också på transparens, att våra gäster vet vilka vi är och hur vi arbetar.


Till sist så brinner vi för en levande landsbygd, samarbeten och möten mellan människor och för nya idéer samtidigt som vi gärna förvaltar idéer och insatser som varit före oss.


Alla är välkomna hos oss och vi kommer fortsätta utveckla vår verksamhet till att bli det våra gäster söker och något vi kan vara stolta över.

VÅR HISTORIA


Vilka är vi och vem är Birgitta egentligen? Peter och Tessan träffades på Kulturnatten i Växjö 2016 för att spela ett mobilspel ihop men hamnade istället på ett café där samtalet fortsatte i timmar. En månad senare satt Tessan på ett flyg över Atlanten för att arbeta ett år i Guatemala som fredsobservatör och redan då såg hon husannonsen för Ällebäck 125. Det var kärlek vid första ögonkastet. Resten är, som de säger, historia och efter att ha varit särbo tillräckligt lång tid bestämde vi oss för att köpa hus 2018 och som av en händelse var denna fastighet fortfarande till salu. Efter mycket tvekan och många, långa samtal bestämde vi oss för att våga och då en levande landsbygd är viktig för oss vill vi försöka driva vidare den samlingsplats som skapats med café och bigård.


Och Birgitta då?

Birgitta är Tessans mormor och vår främsta supporter. Större delen av uppväxten tillbringades hos mormor och utan hennes stöd och uppmuntran hade förutsättningarna sett helt annorlunda ut. När de första bikuporna inköptes 2015 etablerades alltså Bigård Birgitta, för Birgitta är på sätt och vis grunden till allt.

Startstöd från Jordbruksverket


Vi har beviljats ett startstöd från Jordbruksverket för att kunna ta vår biodling till nästa nivå och delvis kunna försörja oss på den.

Satsningen kommer att pågå under tre år och vi kommer både utöka antalet kupor men också antalet produkter och försäljningskanaler. Andelsbiodlingen kommer att utökas och vi kommer även lansera en hemsida får vår kakhonung, en produkt som vi tror har stora möjligheter att spridas mer i Sverige.

Så, håll ögonen öppna efter den nya hemsidan och kom gärna fram och prata med oss på rekoringar eller marknader som vi står på.

KONTAKT


Har du frågor om vår biodling eller skogscafeét? Kontakta oss gärna på  info@bigardbirgitta.se eller använd kontaktformuläret på denna sida.


Om du är intresserad av att köpa andelar i honungsskörden är det möjligt fram till midsommar och efter det tar vi bokningar inför nästa säsong. 


Vill du beställa någon av våra produkter eller bara veta mer om vad

vi säljer? Gör ett besök i vår webshop!


HITTA HIT


Vår skogscafé hittar du i den lilla byn Ällebäck utanför Örsjö

i Småland. Besöksadress: Ällebäck 123, 382 90 Örsjö


Åk hit med kollektivtrafiken:


- Ta Krösatågen från Kalmar till Örsjö station och sedan ca 5 km promenad till oss - då sitter det gott med en redig fika när en kommer fram!


- Ta buss 130 från Nybro till Södra Örsjö och sedan är det ca 1,5 km promenad till oss.

 
 
 
 

Med stöd av: 

unsplash